Mary Manikus

"Prachtige herinneringen. Geschilderde herinneringen. Aan Peter, mijn man. Aan die mooie jaren – samen. Een wereld vol liefde. Een tijd waarin we elke dag genoten. Van elkaar. Van de kunst. Zijn kunst. Onze kunst. Mijn kunst…"

Mary Manikus: kunstenaar, galeriehouder. Geboren in Amsterdam. Gewoond in Indonesië, Venezuela, Nieuw-Zeeland en Duitsland. Daarna – definitief: Friesland (Harlingen, Franeker). Getrouwd met de kunstschilder Peter Vassilev (†2011). Studeerde kunstgeschiedenis.

Mary Manikus beheert in ‘Atelier Peter Vassilev’ in Franeker de grote nalatenschap van haar overleden man. Na 2011 is de collectie in de galerie aangevuld met veel ‘nieuwe’ werken uit de jaren voor zijn dood. Peter Vassilev genoot met zijn werk (en geniet nog steeds) grote waardering in vooral Nederland en Duitsland. De kunstschilder was een ‘bedreven, productieve en intelligente’ kunstschilder over wie regelmatig positieve publicaties en recensies verschenen – ‘Binnen zijn eigen stijl altijd op zoek naar nieuwe inzichten en technieken.’

Eigen schilderstijl

Naast haar werk als galeriehoudster en beheerder van de kunsterfenis van Vassilev, schildert Mary ook zelf. Begonnen als autodidact, later opgeleid door Peter Vassilev. In de galerie overheerst het werk van Vassilev, maar er hangt ook werk van Mary Manikus zelf.

"Ik leef en geniet elke dag tussen de mooie, intense stukken van Peter. Voor mij blijft Peter daardoor leven. Ook in mijn werk. Omdat ik niet alleen zijn vrouw, maar ook zijn leerling was. En misschien nog wel ben… "

Er zijn geen duplicaten, ieder werk is uniek.

= Verkocht

Kunstwerken 

  • Recent Mary Manikus
  • Compositie en figuren
  • Moderne composities
  • Landleven

Recent Mary Manikus