Galerie & atelier

Filosofie en werkwijze
Galerie ‘Atelier Peter Vassilev’: sinds 1996 toonaangevend met eigen werken van Peter Vassilev (†2011) en Mary Manikus. In het atelier worden alleen originele werken getoond en verkocht – een vaste policy van de galerie: puur vakmanschap met certificaat bij elk uniek werk.

De werken vertonen een grote verscheidenheid in stijl en uitvoering. Ook deze aanpak is een duidelijke keus van de galeriehouder Mary Manikus.

‘Zolang ik deze variatie en kwaliteit kan leveren met onze schilderijen, dan blijft dit werk een uitdaging voor me. Ik ga dan ook graag nog vele jaren door met het beheren van de galerie en schilderen in het atelier.'

U bent van harte welkom in Atelier Peter Vassilev. Geniet van de verrassende schilderstukken en aquarellen! 

Geïnteresseerd in een werk van Peter Vassilev of Mary Manikus? Neem het een paar dagen in optie. Kunst inspireert, communiceert en geeft allure – thuis en in het bedrijf.

Sauerland houdt nog steeds van ‘zijn’ kunstenaar

Internationale successen voor Peter Vassilev
De Bulgaarse/Nederlandse kunstschilder Vassilev genoot internationale bekendheid met exposities in Europa en de Verenigde Staten. Zijn werken waren ook in trek bij multinationals die hele collecties van hem opkochten of opdracht gaven tot het produceren van exclusieve collecties.

‘Zweite Wohnsitz’
Samen met zijn vrouw en kunstenares Mary Manikus woonde Vassilev een groot deel van zijn leven in het Friese Franeker. In het Duitse Sauerland hield het echtpaar er een ‘zweite Wohnsitz’ op na. De werken van Vassilev hangen in het Sauerland nog steeds in diverse hotels en openbare gelegenheden.

Duitse media noemden de werken van Vassilev ‘een ontdekkingsreis voor de ogen, ziel en geest’. Ook schreven zij: ‘Hij was een kritisch mens. Een dus ook kritische kunstenaar. Het ging hem om de perfectie. Hij schilderde nooit voor het geld, maar altijd voor het kunstwerk.’


Dankbaar
Galeriehouder Felicitas Kulte uit Schmallenberg zegt over Vassilev: ‘Het was deze geniale kunstschilder uit Nederland die ons in zijn kleuren en met zijn technieken toonde hoe mooi ons eigen Sauerland is. We zijn hem daar nog steeds dankbaar voor. Peter leeft hier voor altijd voort aan onze muren en in onze gedachten.’